Міністерство «пропаганди» – кіт в мішку – експерт

Читать на русском

В умовах війни міністерство пропаганди необхідне, але офіційної війни в Україні немає, тож створення цілого міністерства – недоцільне.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Сергій Телешун.

«Не можна сказати позитивно це чи негативно. Бо, виходячи з будь-якої демократичної практики (і не тільки демократичної), кожне міністерство не існує саме по собі, або за бажанням того чи іншого політичного лідера, а існує для того, щоб вирішувати ті чи інші соціальні проблеми в суспільстві. Мені здається, сьогодні головне завдання – це не інформаційна війна. Це треба, але цим повинні займатися інші структури», – розповідає Телешун.

Говорити про створення «міністерства правди» поки що зарано, переконаний експерт, адже поки що невідомі, які задачі і функції воно виконуватиме.

«Є річ політична – вирішення проблеми, друга річ – треба «влаштувати» людину, третє – політична доцільність, я не можу поки відповісти для чого треба це міністерство. На це питання може відповісти Порошенко, який рекомендував міністерство, і прем'єр Яценюк», – говорить політичний аналітик.

А от у можливому призначенні головою цього міністерства Юрія Стеця, який є депутатом пропрезидентського блоку і керівником «5 каналу», Сергій Телешун не бачить нічого страшного. Неважливо, хто ця людина, головне – щоб він виконував свої функції, вважає експерт.

Читайте також: Порошенко обіцяє: від литовської зброї до вступу у НАТО

Нагадаємо, у структурі Кабінету міністрів може з'явитися Міністерство у справах інформаційної політики, головним завданням якого буде захист інформаційного простору України від російської пропаганди та контрпропаганда у Росії, на території тимчасово окупованих Криму та Донбасу. Про це заявив у своєму Facebook радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: