Береза пропонує рік суворого режиму за кожні 100 гривень хабара

Читать на русском

Народний депутат України, представник партії «Правий сектор» Борислав Береза вважає, що для боротьби з корупцією в структурах МВС необхідно створити умови для підвищення престижу служби в правоохоронних органах.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Зокрема, Береза назвав чотири кроки, за допомогою яких, на його думку, можна подолати корупцію в правоохоронних органах.

«Перший крок - це пропуск всього штату співробітників через Люстраційний комітет і Антикорупційне бюро. Другий крок - це скорочення кількості співробітників і суміщення їх зон відповідальності. А третій, найголовніший - це кардинальне збільшення заробітної плати співробітникам правоохоронних органів. Четвертий крок - це набір нового персоналу, за прикладом Грузії», - написав Береза.

На думку народного депутата, зарплата працівників міністерства внутрішніх справ близько 8 000-10 000 гривень і повний соцпакет «допоможуть залучити нових людей до органів і змусять їх триматися за своє місце».

Паралельно з цим Береза також пропонує посилити відповідальність за корупційні дії при виконанні обов'язків. «Рік зони суворого режиму за кожні 100 гривень. І повна конфіскація всього рухомого і не рухомого майна», - запропонував депутат.

«І не дивлячись на те, що Антон Геращенко (радник голови МВС – Ред.) не вірить, що в бюджеті знайдуться гроші на гідні зарплати співробітникам МВС, я можу з упевненістю сказати, що без цього кроку реформування МВС буде лише фікцією і замилюванням очей, а конфлікт між міліцією та суспільством зростатиме і рано чи пізно призведе до ще одного соціального вибуху. А хочеться не повстань, а кардинальних змін, які приведуть до поліпшення ситуації в державі», - резюмував представник «Правого сектора».

Читайте також: У Шкіряка вже готують нову реформу МВС

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков оприлюднив попередній концепт реформи підлеглого йому міністерства, яка повинна перетворити місію МВС з «карати і кришувати» на «служити і захищати» український народ, а також передбачає створення національної поліції. Створення національної поліції буде супроводжуватися скороченням, реорганізацією та поєднанням функцій окремих служб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: