Росія «торгується» з ЄС щодо санкцій

Читать на русском

МЗС Росії закликав Європейський союз скасувати санкції в обмін на відмову від контрзаходів з боку Москви.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Мєшков в інтерв'ю Інтерфаксу, передає «Слово і Діло».

«Ми від наших європейських партнерів нічого не очікуємо. Єдине, на що ми розраховуємо, щоб вони вийшли з безглуздої санкційної спіралі і пішли по шляху скасування санкцій та «чорних списків», що, в свою чергу, дозволить нам відмовитися від наших списків», – відзначив він.

«Це буде сприяти і відмові від прийнятих нами контрзаходів», – підкреслив Мєшков.

Голова МЗС відзначив руйнівні наслідки санкцій. Так за його словами товарообіг між Росією і ЄС, зо офіційними даними впав на  2%  3%, а за неофіційними – цифри йдуть уже на десятки відсотків.

Система народного контролю «Слово і Діло» хоче нагадати про деякі обіцянки політиків, щодо санкцій проти РФ.

Так Арсеній Яценюк заявив, що в разі запровадження Росією торгівельних обмежень, Україна невідкладно запровадить дзеркальні заходи. А 12 листопада Міністерством економіки України оприлюднено список із понад півтисячі позицій російського імпорту в 36 товарних групах, щодо яких на зміну безмитному режиму поставок, що діє зараз, пропонується застосувати мита згідно з Митним тарифом України.

Читайте також: У Яценюка військові одягом забезпечені та від допомоги не відмовляються

Також Верховною Радою ухвалено ініційований урядом "Проект Закону про санкції" № 4453а. Законопроектом передбачається можливість введення 29 видів санкцій до юридичних та фізичних осіб, які фінансують тероризм і підтримують окупацію Криму.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: