У Яценюка військові одягом забезпечені та від допомоги не відмовляються

Читать на русском

Українські військові продовжують отримувати зимовий одяг від волонтерів зі всього світу.

Ще в кінці вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевняв, що до 10 жовтня Нацгвардія буде забезпечена зимовим обмундируванням, така обіцянка зафіксована системою народного контролю «Слово і Діло».

Так 13 жовтня під час брифінгу спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив , що військовослужбовці повністю забезпечені зимовим одягом.

«Станом на 13 жовтня військовослужбовці Національної гвардії України повністю забезпечені зимової формою одягу. Бійці отримують кошти для обігріву: це пересувні печі, утеплені намети і каркасно-модульні конструкції з утепленням і вентиляцією», - розповів Лисенко.

Однак, вже 14 жовтня боєць 25-го батальйону територіальної оборони "Київська Русь" В'ячеслав Фурса заявив, що українські військові й досі не забезпечені ані зимовим одягом, ані достатньою кількістю бронетехніки.

А 4 листопада представник волонтерської групи «Допоможи Фронту» Уляна Дідух, повідомила, що попри заяви Міністерства оборони щодо повного забезпечення військових в зоні АТО зимовим одягом, відомство досі не забезпечило українську армію зимовим взуттям.

«Сьогодні військові потребують насамперед теплого зимового одягу. Найбільше просять теплих військових шкарпеток і, звісно, зимового взуття, яке Мінооборони досі не доставило в АТО. Є інформація, що Мінооборони буде виділяти військовим валянки, але без калошів, і ці калоші треба буде купляти», – сказала волонтерка.

На допомогу військовим прийшли волонтери, які з усіх куточків України збирали кошти і вдягали солдат.

Також про намір допомогти заявала і Канада. 28 листопада до україни прибув літак Повітряних сил Збройних сил Канади з першою партією вантажу військової допомоги для України. Яка включає: 30 тис. зимових курток та штанів, 70 тис. берців та 4,5 тис. пар рукавичок. Також канадці, а саме секретар міністра оборони Канади Джеймс Безан

зауважив, що нададуть велику кількість військового спорядження нелетальної дії українським силам безпеки, передає «Слово і Діло», з посиланням на «Уніан».

Читайте також:В Раді можуть проголосувати за кожного міністра окремо

Ця допомога включає мобільну пересувну медичну установку, системи тактичного зв’язку, прилади для виявлення вибухівки, медичні комплекти, а також засоби нічного бачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: