Аваков, Клімкін і Полторак збережуть крісла міністрів і в новому уряді

Читать на русском

Щонайменше п'ять діючих міністрів збережуть посади в новому Кабміні, який буде сформований коаліцією Верховної Ради восьмого скликання.

Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерела в Кабміні, передає «Слово і Діло».

Незмінними залишаться глава Міноборони Степан Полторак і МЗС Павло Клімкін. Система народного контролю«Слово і Діло» фіксувала кожну обіцянку міністра і формувала відповідний рейтинг. Так за майже два місяці на посаді міністра оборони Степан Полторак надав лише 8 обіцянок, 2 з яких виконав, інші в процесі виконання. Зокрема Полторак обіцяє: збільшити чисельністьЗбройних сил України, закупити військової техніки та озброєння більш ніж на мільярд гривень та вхід добровольчих батальйонів у підпорядкування Збройних сил України.

Не більш голослівним був і Павло Клімкін, за півроку своєї роботи, система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 12 обіцянок міністра. Більшість з яких досі в процесі виконання.

Можливо збережуть свої міністерські крісла і глава МВС Арсен Аваков та Мін'юсту Павло Петренко. За рейтингами системи «Слово і Діло» Аваков відповідальний на 33%. Зокрема не вдалось главі МВС спорядити українську армію європейськими бронежилетами і кевларовими касками, захистити мирне населення під час АТО та вирішити ситуацію у східних областях за 48 годин.

Що ж до Павла Петренка то більшість його обіцянок в процесі виконання.Так Петренко запевнив, що Кабмін планує звільнити частину чиновників після підписання антикорупційних законів, буде добиватись компенсації збитків від РФ, що були завдані на сході країни та отримання безвізового режиму украянцямз ЄС у 2015 році.

Ще один міністр,який може зберегти своє крісло- це міністр фінансів Олександр Шлапак. Зокрема за рейтингами системи «Слово і Діло» не вдалось міністру приборкати падіння гривні.

Тож якщо міністри залишаться в новому складі уряду, в них є нагода виконати свої обіцянки і прозвітувати перед народом.

Читайте також: Ткаченко виконав обіцянку і захистив Черкащину від сепаратистів

А от щодо ймовірних призначень, то майбутнім міністром економіки повинен стати заступник голови Адміністрації президента і колишній глава Microsoft Україна Дмитро Шимків, міністром АПК — «зерновик» Леонід Козаченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: