Це «Перемога»: горезвісну станцію метро в Харкові нарешті добудують

Читать на русском

Харківська міська рада прийняла рішення виділити 40 мільйонів гривень на будівництво горезвісної станції метро «Перемога», питання завершення будівництва якої вже 3 роки не можt вирішити як колишня, так і нинішня влада міста та області.

Так, на будівництво дільниці третьої лінії Харківського метрополітену від станції метро «Олексіївська» до станції «Перемога» було виділено 40 млн грн за рахунок перерозподілу асигнувань, передбачених на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі, повідомили у прес-службі Харківської міськради, пише «Слово і Діло».

На ці кошти після тимчасової заморозки будівництва, влада Харкова планує закрити підземну частину платформної ділянки, засипати котлован і впорядкувати прилеглу територію. Крім того, в міськраді також обіцяють відновити рух трамваїв по проспекту Перемоги.

Раніше «Слово і Діло» вже неодноразово писало про те, хто і скільки дав обіцянок, що стосуються будівництва харківської станції метро «Перемога».

Читайте також: Добкін не зумів довести до переможного кінця будівництво станції «Перемога»

Зокрема, мер Харкова Геннадій Кернес вже 2 рази провалив свої обіцянки щодо сумнозвісної станції.

Три роки тому Кернес обіцяв відкрити станцію метро «Перемога» до 9 травня 2012 року, але так і не зумівши виконати обіцяне переніс дату відкриття станції на 9 травня 2014 року. Однак і цю обіцянку міський голова Харкова не стримав, хоча 26 березня поточного року заявив, що станцію метро «Перемога» будуть добудовувати «незважаючи ні на що». Ця обіцянка харківського мера поки що має статус в процесі, тобто згодом може виявитися як виконаною, так і проваленою.

Дивіться також: Що Кернес обіцяв, і що зробив для центрального харківського парку

Цікаво, що навіть міністру економічного розвитку і торгівлі Павлу Шереметі не вистачило трьох місяців для вирішення питання продовження будівництва харківського метро. Нагадаємо, сприяти якнайшвидшому вирішенню даного питання він пообіцяв ще 26 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: