Москаль запідозрив батальйон «Київ-2» у дезертирстві (ОНОВЛЕНО)

Читать на русском

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль представив факти, що свідчать про дезертизство батальйону МВС «Київ-2» під Чорнухіним, що на Луганщині.

Про це агенції «УНІАН» повідомили в прес-службі Луганської ОДА, передає «Слово і Діло».

«З'ясувалося, що зведені загони УМВС з Полтавської, Сумської областей, а також батальйон МВС «Київ-2», котрих раніше прикомандирували до батальйону «Київська Русь» поблизу Чорнухіного, просто втікли звідси, пояснивши, що вони нібито підкоряються МВС, а не Міноборони. Хтось витримав тиждень, а хтось утік і за добу, залишивши рації та інше спорядження», – заявив Москаль.

Губернатор Луганщини стверджує, що вже звернувся в Генеральну проуратуру з проханням дати правову оцінку таким діям правоохоронців.

Зі свого боку, командування батальйону «Київ-2» переконує, що насправді бійці не покидали позицій, а відійшли до Волновахи за наказом МВС.

Читайте також: Вони воюють за Україну: список батальйонів, які беруть участь в АТО

Варто нагадати, що Геннадій Москаль очолює Луганську область з 18 вересня 2014 року. До нього протягом кількох місяців обов'язки губернатора виконувала Ірина Верігіна.

Зазначимо також, що 2 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв створити на базі добровольчих батальйонів окремий підрозділ МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: