Харківську облраду хочуть розігнати за саботаж

Читать на русском

Голова Харківської обласної адміністрації Ігор Балута просить парламент про розпуск Харківської обласної ради через те, що місцеві депутати саботують питання безпеки в регіоні.

Відповідне представлення Балута уже направив голові Верховної Ради Олександру Турчинову, пише «Слово і Діло» з посиланням на сторінку харківського губернатора в Facebook.

«У зв'язку із саботажем ухвалення програм, що спрямовані на підвищення обороноздатності регіону та захист громадян від можливої агресії, мною спрямовано представлення на адресу голови ВР  «Необхідність дострокового припинення повноважень Харківської облради», - повідомив Балута.

У тексті представлення йдеться про те, що Програму заходів територіальної безпеки в регіоні було затверджено ще у жовтні минулого року, однак у зв’язку з посиленням загрози з боку Російської Федерації вона потребує перегляду.

«Обласною державною адміністрацією було ініційовано зміни до Програми, що передбачають проведення заходів з інженерно-технічного облаштування місцевості у прикордонній смузі… При представленні Програми на пленарному засіданні депутатам було повідомлено про наявність оперативної інформації, за якою існує реальна загроза проникнення на територію Харківської області озброєних воєнізованих груп для проведення локальних військових акцій, спрямованих на знищення життєво важливих об’єктів області та захоплення тактично вигідних ділянок місцевості», - пояснив очільник Харківщини.

Депутати, натомість, голосування за Програму провалили. Як зазначає губернатор, з 83 присутніх на засіданні народних обранців, більшість із яких становлять представники Партії Регіонів, рішення підтримали лише 28. Майже в повному складі саботували голосування за документ і комуністи, констатує Балута.

Читайте також: Кернес пообіцяв, що ніякої ХНР в Харкові не буде

Нагадаємо, вчора на мітингу, ініційованому Компартією в перші столиці України, затримали  20 осіб, що закликали до сепаратизму. До того ж, як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, комуністи не отримали дозволу на проведення цього мітингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: