Порошенко розповів про війну і мир на Донбасі

Читать на русском

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна може виграти неоголошену війну з Російською Федерацією тільки миром.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам у неділю ввечері, 21 вересня, пише «Слово і Діло»

«Я, безумовно, відстоюю чітку позицію миру. Я все зроблю для того, щоб в країні був мир. І ці закони (про особливий статус районів Донбасу - Ред.) спрямовані на реалізацію мирного плану, який був задекларований заздалегідь. У нас зараз йде деескалація, хто б що не говорив», - зазначив Порошенко.

Читайте також: Мирний план Порошенко: 14 пунктів

При цьому він наголосив на важливості прийняття Мінського меморандуму на шляху до миру. За його словами, цей документ передбачає механізм припинення вогню і створює передумови припинення збройного протистояння на сході України.

«Впевненості мені додає те, що жителі Донецька, Луганська втомилися і ненавидять усіх, хто зі зброєю, і вітають усіх, хто принесе мир. Мир на Донбас принесе Україні», - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Особливий статус і місцеві вибори на Донбасі. Про що домовилися в Мінську

Між тим, Глава держави повідомив, що «на 65% військова техніка у частинах, які стояли на перших рубежах, була знищена, і не було чим захищатися, але зараз вже є».

«Ми за ці два з половиною тижні нарешті отримали можливість відвести ті частини, які стояли там досить довго, для ротації та відновлення боєздатності, в тому числі, нарешті, в одній з цих частин були відведені для ротації, де служив мій син. Ти зовсім інакше сприймаєш війну, коли там служить твій син. Тут розумієш ціну миру, небезпеки і прийнятих рішень», - зазначив Президент.

Він також заявив, що українські Збройні сили вже отримали нелетальну зброю від США та інших іноземних партнерів.

«У нас є кулемети, танки, системи залпового вогню, ракети, артилерія і все інше, що дозволяє сьогодні тримати фронт такої довжини. Але ми отримали все, що нам необхідно - розвідувальне, радарне, спостережне та інше оборонне обладнання, яке дозволить в десятки разів підвищити ефективність нашої зброї, модернізувати її», - сказав Порошенко, додавши, що таку допомогу Україні надасть не тільки США.

Як відомо, Сполучені Штати Америки відмовили Україні в постачанні важкого озброєння і отриманні статусу основного союзника США поза НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: