Турчинов не підпише змінену редакцію закону про особливий статус Донбасу

Читать на русском

Спікер парламенту Олександр Турчинов заявив, що не має наміру підписувати змінену редакцію закону про особливий статус деяких районів Луганської та Донецької областей.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі «ТСН.Тиждень», пише «Слово і Діло».

Зокрема, відповідаючи на питання щодо змін у тексті закону про особливий статус деяких регіонів Донбасу, які з'явилися вже після голосування, Турчинов повідомив, що профільний комітет Верховної Ради ще не подав документ йому на підпис.

При цьому спікер зазначив, що після того, як депутатам був розданий відповідний законопроект, до парламенту надійшов варіант нової редакції закону - на заміну раніше поданому.

«Я вже розмовляв з Президентом і сказав: у зв'язку з тим, що при розгляді питання не було жодної інформації, що вже є закон в новій редакції, я зможу підписати тільки той закон, який роздавався народним депутатам», - зазначив Турчинов.

При цьому він ще раз заявив, що під час голосування жодних втручань в роботу системи «Рада» не було, що підтверджується і ретельною перевіркою Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.

Також спікер зазначив, що поки Верховна Рада не прийняла рішення щодо меж територій з особливим статусом, закон, прийнятий 16 вересня, виконуватися не може.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада України проголосувала за президентський законопроект про введення режиму особливого статусу в окремих районах Донецької та Луганської областей. Під час голосування табло в сесійній залі Ради було вимкнено, тому хто саме голосував за відповідний проект закону - невідомо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: