Вимушена економія: Україні на зиму не вистачає 5 млрд кубів газу

Читать на русском

Україна протягом опалювального сезону 2014-2015 повинна буде скоротити витрати газу на 5 млрд куб.

Саме таку цифру дефіциту блакитного палива назвав 11 вересня віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку України Володимир Гройсман, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Нам усього потрібно 28 мільярдів кубометрів. Якщо ми враховуємо те, що в нас є в підземних сховищах — там ми закумулювали 17 мільярдів, те, що у нас йде по реверсу — ми отримуємо приблизно дефіцит 5 мільярдів. Оцих 5 мільярдів нам потрібно компенсувати», - пояснив Гройсман.

Заходи, передбачені Антикризовим енергетичним штабом при українському уряді, включатимуть ліміти на використання газу та коригування температурних графіків ЖКГ.

Читайте також: Продан констатував, що Україні газу на зиму не вистачить

«Для цього ж є питання доведених лімітів на території, заходи по заміщенню газу, які дадуть свій ефект. Крім того, будемо коригувати температурні графіки, щоб забезпечити тепло в оселях, але на мінімальних параметрах. Також обмежувальні заходи по промисловості.Тут ми працюємо з виробниками для того, щоб знайти розумний баланс виходу з цієї ситуації», - прокоментував ситуацію віце-прем'єр.

Як уже писало «Слово і Діло», єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер пообіцяв, що ЄС підтримає Україну з газом цієї зими. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: