Продан констатував, що Україні газу на зиму не вистачить

Читать на русском

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан переконаний, що наявних запасів природного газу на увесь осінньо-зимовий період Україні не вистачить.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання журналістів у четвер, 17 липня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Той обсяг, який є на сьогоднішній день, недостатній для проходження осінньо-зимового періоду. Він становить близько 6 мільярдів метрів кубічних газу – це на весь осінньо-зимовий період 2014-2015 року», – констатував Продан.

На запитання, чи планує Україна збільшувати поставки реверсивного газу, міністр відповів, що такі заходи не виключені, але питанням номер один все ж таки залишається економія блакитного палива всередині країни.

«Хотів би сказати, що ухвалене рішення Кабінету міністрів про скорочення обсягів споживання газу по промисловості на 30%, по підприємствах теплокомуненерго – на 30%, по бюджетних організаціях – на 10%», – уточнив міністр.

Нагадаємо, 2 місяці тому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про намір збільшити об'єми реверсних поставок газу зі Словаччини. У свою чергу Юрій Продан пообіцяв, що Україна зможе закачувати з Польщі та Угорщини близько 20 млн куб. газу на добу.

Як повідомлялося раніше, радник голови НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що Україна здатна пройти опалювальний сезон без споживання російського газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: