НАТО розширить співробітництво з Україною - Расмуссен

Читать на русском

На саміті НАТО, що стартує у Ньюпорті (Уельс, Велика Британія), Україна має в планах підписати спільну декларацію з НАТО про посилення співробітництва й розвитку Збройних сил України.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, пише «Слово і Діло» із посиланням на Українські новини.

За його словами, альянс призупинив все практичне співробітництво з Російською Федерацією. З іншого боку, за інформацією Расмуссена, організація вирішила розширити співробітництво з Україною.

«От на цьому саміті ми будемо зустрічатися із Президентом Порошенком й ми приймемо спільну декларацію з умовами, яким чином ми будемо посилювати наше співробітництво з Україною, щоб допомогти їй розвивати свої збройні сили й сектор безпеки, щоб зробити їх краще, щоб українці могли захищати себе», - наголосив Расмуссен.

Читайте також: Росія не хоче НАТО у прикордонних державах - міжнародні ЗМІ

Крім того, генеральний секретар НАТО заявив про те, що в ході саміту будуть обговорюватися питання зміцнення співробітництва з колективної безпеки.

Варто зауважити, що з 2 по 6 вересня у Закарпатській області, в районі міста Виноградів, проходять міжнародні військові навчання «Світла лавина-2014» (Blonde Avalanche 2014) за участю офіцерів та солдатів чотирьох країн-партнерів – України, Словаччини, Угорщини та Румунії, які об’єднанні в спільному проекті Багатонаціонального інженерного батальйону «ТИСА». А у вересні-жовтні цього року в Карпатах відбудуться багатонаціональні навчання гірсько-піхотних підрозділів «Карпати–2014».



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: