Перший заступник міністра оборони Буца подав у відставку

Читать на русском

Перший заступник міністра оборони України Богдан Буца, проти якого було розпочате службове розслідування через підозру у блокуванні держзакупівель для Збройних сил України, подав у відставку.

Про це стало відомо з його заяви, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Богдан Буца зазначив, що проти нього було проведено 5 службових розслідуванням, і всі вони визнали безпідставність обвинувачень. Останнє було ініційоване колишнім в.о. міністра оборони Михайлом Ковалем та закінчилося 22 липня. Але не дивлячись на це, Буца досі не відновлений на посаді першого заступника, хоча 19 серпня Валерій Гелетей подав у Кабмін клопотання про його відновлення.

Читайте також: Гелетей розморозить склади зброї Міноборони для потреб АТО

«Службове розслідування проти мене було ініційовано тимчасово виконуючим обов'язки голови Адміністрації Президента фактично за замовленням ще одного функціонера з Адміністрації, з яким у мене виник конфлікт через його спроби забезпечити позаконкурсну утилізацію військового майна в АР Крим. ...Таким чином, політичне замовлення на моє знищення є дотепер актуальним… Я не вважаю за доцільне перетворювати Міноборони в заручника в інтригах політиканів… Міноборони повинне працювати максимально повноцінно і ефективно, а міністр оборони повинен мати можливість підбирати власну команду, саме тому я подаю заяву про звільнення», - сказано в заяві Богдана Буца.

Нагадаємо, що ще 5 червня Андрій Сенченко назвав причиною проблемного забезпечення солдат обмундируванням і зброєю спробу керівництва Міноборони, зокрема, першого заступника міністра Богдана Буци привласнити собі частину виділених грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: