Гелетей розморозить склади зброї Міноборони для потреб АТО

Читать на русском

Міністерство оборони розморозить склади державного концерну «Укроборонром» для потреб антитерористичної операції.

До такого кроку відомство зобов'язав Кабінет міністрів на своєму позачерговому засіданні у вівторок, 26 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Отримувати наявну в Україні зброю військові на передовій тепер мають протяом 48 годин, підкреслюють у Кабміні.

«У зв'язку зі зволіканням виконання численних доручень Прем'єр-міністра України, у вівторок, 26 серпня, було скликано термінове засідання Кабінету Міністрів України, на якому ухвалено низку рішень, - йдеться у повідомленні уряду. - Про передачу зброї і військової техніки зі складів Міноборони для потреб армії, Національної гвардії та збройних формувань, які беруть участь в антитерористичній операції, невідкладно – протягом 48 годин із моменту заявки керівництва АТО».

Крім того, Кабінет міністрів зобов'язує «Укроборонпром» негайно та «без додаткових погоджень і дозволів» відремонтувати й модернізувати усю військову техніку 3-4 категорій, що належить Міністерству оборони та перебуває на виробничих потужностях державного концерну «Укроборонпром».

Зрештою, урядом прийняте рішення про «невідкладне викуповування Міністерством оборони і Національною гвардією всієї військової техніки, яка виготовляється ДК «Укроборонпром» і знаходиться на його складах, і негайне поставлення її в зону бойових дій».

Також у повідомленні Кабміну йдеться про затверджене рішення українського уряду щодо закупівлі нових бойових вертольотів для антитерористичної операції.

Читайте також: Український ВПК не може працювати самостійно - експерт

Нагадаємо, під час параду на честь Дня Незалежності України Президент України Петро Порошенко пообіцяв у найближчі роки виділити на потреби військово-оборонного комплексу України безпрецендентну суму - 40 мільярдів гривень.

Схожу обіцянку Порошенка «Слово і Діло» зафіксувало напередодні президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: