Сенченко назвав прізвище головного армійського корупціонера

Читать на русском

В. о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко розповів, що причиною проблемного забезпечення солдатів обмундируванням і зброєю стала спроба керівництва Міноборони, зокрема, першого заступника міністра Богдана Буци привласнити собі частину виділених грошей.

Про це він розповів у ході прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Причиною нестикувань була корупція або спроби здійснення корупційних дій. Тому що пояснити неможливо, коли на рахунку в міністерства перебували мільярди гривень, а на рахунку (благодійного фонду) знаходилося 120 з гаком мільйонів, а закупівлі не проводилися. ... Особисто відповідальний за те, що відбувалося в постачанні, перший заступник міністра оборони Богдан Буца», – сказав Сенченко.

Він також повідомив, що в Адміністрації Президента ретельно контролювали ситуацію і попередили, що якщо з'явиться хоч один посередник у процесі закупівель, то наслідки для співробітників Міністерства оборони будуть важкі. «Тому вони ходили колами й нічого не купували», – сказав Сенченко.

Сенченко розповів, що керівництво Міноборони пропонувало купити бронежилети п'ятого класу захисту по 12 тисяч гривень. Пізніше виявилося, що такі жилети можна придбати за суму близько 4 тисяч гривень.

Також політик висловив сподівання, що при жорсткому громадському контролі будуть вжиті заходи з боку прем'єра Арсенія Яценюка та в. о. генпрокурора Олега Махніцького в частині їхньої компетенції.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань перевірки використання коштів, перерахованих громадянами на підтримку Збройних Сил.

У квітні в. о. міністра оборони Михайло Коваль закликав благодійників контролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України.

Системою «Слово і Діло» на сьогодні зафіксовані 12 обіцянок Андрія Сенченка, 2 з яких виконані, а 4 провалені. Зокрема, чиновник прогадав, коли обіцяв, що Україна не віддасть Крим, що проблема кримського сепаратизму буде вирішуватися мирним шляхом, а виведення майна військового флоту з Криму почнеться до 6 квітня 2014 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: