Експерти підтримують ініціативу Мін'юсту

Читать на русском

Професор кафедри державної політики та управління політичними процесами Національної академії державного управління при Президентові України Едуард Афонін називає перспективним формат надання адміністративних послуг в Україні з допомогою системи модельних офісів.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи обіцянку міністра юстиції Павла Петренко з приводу того, що до кінця поточного року, залежно від технічної можливості, система модельних офісів з надання адміністративних послуг нового зразка буде розповсюджена по всіх центрах адмінпослуг.

На думку експерта, з точки зору демократичного врядування, пропозиції Петренка щодо надання адміністративних послуг через так звані модельні офіси, цілком перспективне рішення.

Однак, за його словами, було б доцільно скорегувати назву «модельного офісу».

«Така назва, напевно, виходить з ідеї «моделі для тиражування». В ній, як відомо, акцент робиться на останньому – тиражуванні, поширенні. Для людини ж, як споживача, важлива комплексність державної послуги, на кшталт трохи раніше запроваджених ініціатив з «єдиним вікном», - аргументує Афонін.

Читайте також: Електронний документообіг реально запровадити до кінця року

Саме тому, на його думку, правильніше було б використовувати назву «державний офіс». Тобто як «модульний офіс» з комплексного надання видової (адміністративної, соціальної, податкової) державної послуги, пояснює спеціаліст. За його словами, кращі приклади роботи подібних офісів має Естонія (соціальні послуги), Грузія (адміністративні послуги) і для України це чудова нагода для наслідування подібного досвіду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: