Електронний документообіг реально запровадити до кінця року - експерт

Читать на русском

Головний консультант Комітету ВРУ з питань інформатизації та інформаційних технологій Олександр Царук вважає, що запровадження електронного документообороту є стандартним рішенням оптимізації адміністративних витрат.

Таку думку він висловив у коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання щодо реалістичності виконання обіцянкиПетра Порошенка перевести до кінця року всі обласні державні адміністрації на електронний документообіг.

На думку експерта, такі новації є актуальними та дозволять державній владі забезпечити зростання ефективності і прозорості на різних рівнях.

Крім того, за словами Царука, вони були передбачені рекомендаціями парламентських слухань із розвитку інформаційного суспільства у червні 2014 року.

«Останні технологічні рішення та можливості компанії лідерів ІТ-індустрії дозволяють забезпечити якісно новий рівень взаємодії із громадськістю за допомогою web-технологій. Однак, їх запровадження вимагає внесення змін до законодавства про використання цифрового підпису. Саме цей елемент є ключовим у вирішенні питання переведення державної влади на безпаперову форму роботи. Адже, наприклад, сьогодні лише на потреби парламенту та народних депутатів використовується близько 100 тонн паперу і це без врахування вхідної кореспонденції», - відзначає експерт.

Тому, на його думку, впровадження таких нововведень є цілком реальним кроком, причому не потребуватиме великих капіталовкладень, оскільки обласні державні адміністрації достатньою мірою комп’ютеризовані та зможуть працювати в електронному режимі із центром.

Чого не скажеш про роботу на рівні районних центрів та сільських населених пунктів, уточняє Царук. адже там, за його словами, поки що існує проблема нерозвиненості телекомунікаційної інфраструктури та низького рівня інформатизації місцевих громад. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: