Військові АТО та їх діти отримають пільги для вступу до навчальних закладів

Читать на русском

Діти військовослужбовців отримають першочергове право на зарахування до навчальних закладів, заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич.

Відповідне доручення отримало міністрество освіти України, повідомив Сич, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

Зокрема, коментуючи учорашню обіцянку міністра оборони Валерія Гелетея влаштувати додатковий набір для дітей військових АТО до військових ліцеїв, Сич заявив, що відповідне рішення в Кабміні прийняли вже давно. При цьому віце-прем'єр зазначив, що йдеться не лише про ВНЗ чи ліцеї, але і про дошкільні навчальні заклади.

«Ще до призначення його (Гелетея - «Слово і Діло») на цю посаду я вже дав доручення міністрові освіти розробити алгоритм максимального сприяння дітям військовослужбовців і самим військовослужбовцям щодо їхньго вступу до вищих навчальних закладів або щодо їхнього перебування в дошкільних і закладах загальної середньої освіти за місцем їхнього перебування або за місцем переселення», - підкреслив Сич.

Читайте також: У Черкасах учасникам АТО будуть виділяти 40 грн в день на медикаменти

Віце-прем'єр також зазначив, що військові, які повернуться з АТО обов'язково отримають право на пільговий вступ до вищих навчальних закладів. «Це є позитивна світова практика, зокрема, такая практика дуже популярна в Америці, коли люди, які захищають Батьківщину, мають пріоритетне право отримати ті соціальні преференції, яких вони потребують. Зокрема і першочергове право для вступу у вищінавчальні заклади, здобуття професії», - резюмував Сич.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: