Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гелетей пообіцяв в цьому році додатковий позаконкурсний набір в військові ліцеї для дітей військових, що беруть участь в АТО

Міністр оборони Валерій Гелетей 12 серпня 2014 р. пообіцяв в цьому році провести додатковий позаконкурсний набір в військові ліцеї для дітей військових, що беруть участь в АТО, особливо дітей загиблих Героїв України.
Виконано
Сказано 13 серпня 2014 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/v.geletey?fref=ts
  • http://m.day.kiev.ua/uk/article/cuspilstvo/molod-obiraie-viyskovi-profesiyi
  • http://www.president.gov.ua/news/31380.html

Результат

4 вересня 2014 року прес-служби Міністерства оборони України та Міністерства освіти та науки України повідомили, що цього року в Україні на 14% збільшилася кількість молоді, яка бажає здобути військову освіту. У військові навчальні заклади протягом вступного періоду подали заяви 3 331 особа (торік - 283). Найбільший конкурс серед абітурієнтів на факультети, які здійснюють підготовку фахівців високомобільних десантних військ, розвідників та льотчиків. Для виконання замовлення, в Міністерстві освіти та науки України зменшили кількість балів за профільними навчальними конкурсними предметами з 140 до 130. Також, враховуючи складну ситуацію в державі, яка склалася на початку вступної кампанії, її провели в два етапи: з 11 липня по 11 серпня і з 18 по 23 серпня. Дітей, батьки яких беруть участь в АТО, зараховували поза конкурсом. Зазначимо, що 12 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко задовольнив рапорт про відставку Міністра оборони Валерія Гелетея.