У Черкасах учасникам АТО будуть виділяти 40 грн в день на медикаменти

Читать на русском

Для створення реабілітаційного центру для учасників АТО в Черкасах з обласного бюджету планується виділити 300 тис. грн.

Про це «Слово і Діло» повідомили у прес-службі Черкаської ОДА, коментуючи обіцянку губернатора Черкащини Юрія Ткаченка щодо створення в обласному центрі спеціального реабілітаційного центру для учасників АТО.

За словами очільниці прес-служби, Олени Петрової, наразі центр плануютьрозміcтити на одному з поверхів Черкаського обласного госпіталя для інвалідів.

«Відповідний госпіталь забезпечений кваліфікованим медико-санітарним персоналом та необхідним медичним обладнанням. Крім того, на базі нього учасники АТО матимуть змогу проходити реабілітацію, не витрачаючи власних фінансових коштів, адже щодня для всіх тих, хто лікується в закладі виділяється близько 40 грн на медикаменти та 35 грн для харчування», - повідомила Олена Петрова.

Загальна кількість місць у відділені, за її словами, буде складати 50 ліжок. Окремо, наразі проводиться додатковий обрахунок необхідних витрат для обладнання лікарняних палат у даному відділенні кондиціонерами, телевізорами та холодильниками, повідомила чиновниця.

Варто зауважити, що зі слів керівника прес-служби Черкаської ОДА, відповідний центр буде унікальним в тому сенсі, що надаватиме послуги з реабілітації не лише безпосереднім учасникам АТО але і їх рідним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: