Розчистити Майдан куди простіше, аніж закінчити АТО – Джангіров

Читать на русском

Політичний консультант Дмитро Джангіров упевнений, що від кадрових призначень в силовому блоці залежатиме, що вибере Порошенко - війну або мир.

Про це він заявив в коментарі «Слову і Ділу» у відповідь на питання про можливість проведення військового параду до Дня Незалежності в Києві.

На його думку, цей парад, швидше за все, проведуть, але не як парад перемоги АТО, а як показник військової потужності.

В даний момент, зі слів експерта, Майдан розчищає один батальйон «Київ». «Але розчистити Майдан куди простіше, ніж закінчити АТО», - переконує Джангіров.

Крім того, з його слів, військові продовжують обіцяти президентові швидку перемогу.

«Є спроби звільнити Південний казан, спроби прорватися до Шахтарська, розрізати територію бунтівних республік на дві частини та інше. І хоча ці спроби не можна назвати вдалими. Проте, військова активність значно зросла, що вказує на те, що ведуться спроби закінчити АТО якнайшвидше військовими методами», - говорить експерт.

В той же час, у вірогідність такої швидкої перемоги Джангіров не вірить. «При аналізі подій на Сході роль Росії дуже часто недооцінюється. Зараз без чинника протидії Росії не можливо розглядати ситуацію в країні, тим більше говорити про терміни закінчення АТО», - відзначає експерт.

До того ж, на думку Джангірова, не можна забувати і про зовнішній консенсус, орієнтований на мирні домовленості. «Про це досить чітко говорить не лише Меркель, але і Обама. Якщо читати дипломатичну мову, то виразно видно, що відмова США поставляти зброю і важку техніку Києву вказує на бажання врегулювати конфлікт мирним шляхом», - стверджує експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: