Петренко розповів, які санкції Україна застосує проти Росії

Читать на русском

Міністр юстиції та співголова міжвідомчої комісії із застосування санкцій проти Російської Федерації Павло Петренко розповів, що обмеження, які торкнуться російських компаній та росіян, котрі підтримують тероризм в Україні, будуть комплексними: від заборони на в'їзд до обмеження торгівлі з Європейським Союзом.

Про це Петренко розповів у коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Ми зараз беремо досвід країн Європейського Союзу і Сполучених Штатів щодо найбільш популярних і найбільш розповсюджених санкцій. Вони є досить широкими – це як заборона в'їзду, так і обмеження економічних прав, арешт майна, обмеження на здійснення підприємницької діяльності», – сказав міністр і пообіцяв: «Пакет санкцій і ті пропозиції, які були винесені мною, будуть максимально комплексними і справедливими».

Він також уточнив, що даний пакет санкцій включить у себе й обмеження щодо осіб та підприємств, які привласнили українське майно в окупованому Криму. «За нашою ініціативою ця комісія застосовує санкції до тих компаній, які привласнили об'єкти в Криму  разом із суднобудуванням і певними промисловими об'єктами», – уточнив Петренко.

Нагадаємо, Мін'юст оцінив збитки від окупації півострова в 1 трильйон 80 мільярдів гривень.

23 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про застосування персональних та секторальних санкцій проти російських громадян та підприємств, які прямо чи опосередковано підтримують тероризм та сепаратизм в Україні. Співголовами комісії з напрацювання санкцій прем'єр призначив Павла Петренка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Сам Петренко наприкінці травня обіцяв, що Україна введе фінансові санкції проти російських компаній, котрі привласнили українське майно в Автономній республіці Крим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: