Петренко згадає Росії Крим і арештує майно її компаній

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що його відомство запропонувало прокуратурі арештувати активи та майно російських компаній, які причетні до підривної діяльності РФ в Україні.

Про це міністр сказав на прес-конференції, передає кореспондент «Слова і Діла».

«На підставі розрахунків збитків, які Мінюст надав Генпрокуратурі, пропонується вчинити низку процесуальних рішень, пов'язаних із залученням відповідних винних осіб, у тому числі російських суб'єктів як співучасників, і накласти відповідні арешти на майно Російської Федерації і тих компаній, які причетні до окупації, як адекватну відповідь на захоплення українського майна», – повідомив Петренко.

Петренко додав, що рішення щодо арешту майна російських підприємств може бути кроком у відповідь на дії Росії, яка націоналізувала майно України в Криму.

В той самий час урядовець не назвав конкретних компаній чи підприємств, які можуть потрапити під арешт.

Збитки, яких зазнала Україна від анексії Криму та неможливості користуватися майном на території півострова Петренко оцінив у 1 трильйон 80 мільярдів грн.

«Та сума збитків, яка порахована на сьогоднішній день, уточнюється кожного тижня, мова йде про 1 трильйон 80 мільярдів гривень. Це збитки від обмеження права користування майном нашими українськими підприємствами, профспілками, які знаходяться на території Криму», – підкреслив міністр.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 46 обіцянок Павла Петренка, 8 із яких були виконані, а 1 провалена. Зокрема, він пообіцяв створити підрозділ, який буде займатися відшкодуванням збитків, завданих анексією Росією Криму.

8 квітня Петренко заявив, що Україна завершує підраховувати збитки, завдані російською військовою окупацією Криму, і буде звертатися з позовом до відповідних інстанцій.

29 травня Петренко запевнив, що Україна вводитиме фінансові санкції для російських компаній, які привласнили українське майно в Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: