Яценюк вводить персональні й секторальні санкції проти Росії

Читать на русском

Уряд України запровадить персональні та секторальні санкції проти усіх громадян та юридичних осіб з Росії, яких визнають прямо чи опосередковано причетними до підтримки сепаратизму в Україні.

Про це Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду в середу 23 липня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Урядом України створений комітет із запровадження санкцій проти Російської Федерації. До складу комітету увійшли Міністерство закордонних справ, Міністерство юстиції, економічний і фінансовий блок, силові й правоохоронні структури», - заявив Яценюк.

Щодо предмету санкцій, то вони будуть введені буквально до кожного громадянина чи підприємця з РФ, причетність якого до тероризму в Україні буде доведена. «Україна введе санкції по відношенню до кожної фізичної особи, яка має паспорт громадянина Російської Федерації і яка підтримує терористів і сепаратистів в Україні — чи прямо, чи опосередковано», - зауважив прем'єр.

Він пояснив, що йдеться як про персональні санкції, так і про економічні — тобто поплатитися бізнесом в Україні ризикують «компанії і суб'єкти публічного права, які прямо або опосередковано підтримували бандитів і терористів, надавали їм фінансове і економічне сприяння», а також підтримували анексію Криму.

Щоправда, у чому саме полягатимуть такі санкції, прем'єр не уточнив.

Крім того, Яценюк доручив створити відповідну слідчу комісію, яка вивчатиме випадки фінансування чи будь-якої іншої підтримки сепаратизму й тероризму з боку громадян України, зокрема — народних депутатів. Очолити цю комісію прем'єр доручив Арсену Авакову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: