Петренко обіцяє держслужбовцям необмежені зарплати

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко обіцяє набір чиновників до державних органів на конкурсній основі та суттєве підвищення зарплат за рахунок скорочення держапарату.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

Зокрема, міністр пояснив, що зарплата чиновників безпосередньо залежатиме від ефективності їхньої роботи. «У них (державних службовців – «Слово і Діло») не буде мотивації брати хабарі, якщо вони будуть отримувати заробітну плату, відсоткову від тих сум, які отримує адміністративний центр», – упевнений Петренко.

На запитання щодо рівня зарплат, який спонукатиме держслужбовців працювати чесно, міністр відповів, що верхньої планки не буде: «Не повинно бути верхньої планки: якщо людина працює, це може бути й 10 тисяч заробітної плати, і 12... Тут треба відійти від тих радянських стереотипів «урівнялівки», коли у всіх є оклад і всі роблять вигляд, що вони працюють, а керівництво робить вигляд, що воно дає якісь завдання», – пояснив очільник Міністерства юстиції.

Петренко також сказав, що програма переатестації, яка має перевірити чиновників на профпридатність, уже запущена, і перші результати невтішні.

Сьогодні «Слово і Діло» вже писало про те, що в Києві був запущений пілотний проект щодо розділення центру адмінпослуг на фронт- і бекофіс.

Нагадаємо, 21 липня Павло Петренко пообіцяв до 1 вересня провести повну переатестацію всіх державних службовців, а тих, хто не зможе її пройти, звільнити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: