За п'ять місяців роботи Мусій виконав три обіцянки

Читать на русском

Олег Мусій уже майже пять місяців обіймає посаду міністра охорони здоров'я України, тож проект «Слово і Діло» вирішив дослідити, що з обіцяного вже вдалося виконати міністру, а що ще потребує реалізації.

Найважливішим питанням, яке потребує негайного вирішення на думку Олега Мусія, є проведення люстрації в лавах міністерства. Міністр запевняв, що серед вищого та середнього керівництва МОЗ буде проведено народну люстрацію. За словами Мусія, наразі тривають звільнення керівників вищої і середньої ланки в МОЗ. Станом на 05.06.2014 року з п’ятнадцяти запланованих звільнень у МОЗ – усі керівники і начальники департаментів і управлінь – звільнені вже десять.

Крім того, було призначено нового голову Державної служби боротьби з соціально небезпечними захворюваннями, представника громадянського суспільства Володимира Курпіта, а Михайла Пасічника – головою Державної служби лікарських засобів.

28 травня 2014 року в Міністерстві охорони здоров'я відбулася презентація Концепції нової системи охорони здоров'я. Документ був розміщений на офіційному сайті відомства з метою залучення громадян до його обговорення. Таким чином, була виконана обіцянка міністра, яку він дав ще 6 травня 2014 року. 

Крім того, Мусій реалізував обіцяне та затвердив оновлений клінічний протокол лікування туберкульозу. Так, 15 липня 2014 року робоча група МОЗ України внесла зміни до клінічного протоколу  лікування туберкульозу. Тепер документ відповідає вимогам ВООЗ. Зауважимо, що в оновленій версії протоколу є положення, що дозволяє лікувати хворих на туберкульоз через 3-5 днів після проведення відповідного обстеження.

Виконаною також є обіцянка Мусія стосовно надходження в Київ "швидких" на базі "Газелі" (класу "А"). 27 травня 2014 року центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 60 автомобілів на базі "Газелі" (клас "А").

Міністр планує запровадити систему електронних торгів і покладає надії, що цю обіцянку вдасться реалізувати до 2015 року. 

У статусі «в процесі» наразі лишилися 23  обіцянки міністра охорони здоров'я України, серед яких оголошення конкурсів на всі посади позаштатних спеціалістів МОЗ, підтримка міністерством ідеї збільшення акцизів на тютюн у разі, якщо подібну ініціативу висуне громадськість, зміна системи управління галуззю охорони здоров'я, посилення контролю за обігом кодеїновмісних ліків тощо. 

Загальний рейтинг ефективності роботи Олега Мусія, який зафіксовано на сайті «Слово і Діло», становить 12%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: