Порошенко збирає міжнародну комісію щодо катастрофи Boeing-777 на Донеччині

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко дав доручення Кабінету міністрів скликати міжнародну комісію для розслідування причин катастрофи пасажирського літака Boeing-777 Малазійських авіаліній, що впав сьогодні на Донеччині.

Про це з посиланням на прес-службу Глави держави пише «Слово і Діло».

«За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито літаки АН-26 та СУ-25 Збройних Сил України. Ми не виключаємо, що цей літак також був збитий і наголошуємо, що Збройні Сили України не здійснювали жодних дій щодо враження цілей у повітрі», – пояснив Порошенко.

Як зазначає прес-служба Глави держави, крім українських експертів, Порошенко закликав залучити до розслідування фахівців міжнародної організації цивільної авіації ІКАО та представників Нідерландів і Малайзії. Нагадаємо, борт 9M-MRDзв'язок із яким зник сьогодні о 16:20, здійснював рейс за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур.

Крім того, направити авіаційних фахівців до України вже розпорядився президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама.

На борту літака перебували 280 пасажирів та 15 членів екіпажу.

Ймовірно, літак був збитий із зенітних ракетних установок «Бук», наявних на озброєнні російської та української армій, і частина з яких, як відомо, потрапила до рук бойовиків ДНР ще в червні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: