Україна зможе взимку обійтися без російського газу – Вітренко

Читать на русском

Радник голови НАК «Нафтогаз України» та син лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко Юрій Вітренко вважає, що Україна здатна пройти опалювальний сезон без імпорту газу з Росії.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Українській правді», пише «Слово і Діло».

Вітренко розповів, що на цю мить Україна не споживає російський газ, який, до всього, в Україну не постачається.

Разом з тим він запевнив, що «за умови розумних дій щодо енергоефективності» Україна зможе провести зиму без споживання російського газу. Радник голови «Нафтогазу» повідомив, що Україна, перш за все, забезпечена своїми 14,5 млрд кубів газу, які знаходяться в підземних сховищах.

«По-друге, враховуючи те, що є реверс з Угорщини і Польщі, а це приблизно 4,5-5 мільярдів кубів по року, плюс з вересня відкриваємо реверс зі Словаччини, це 10 мільярдів кубів по року», – додав Вітренко.

При цьому, продовжуючи тему реверсу, Вітренко повідомив, що «в нас є підтвердження, ми оформили всі папери, що з вересня буде реверс зі Словаччини».

Нагадаємо, компанія «Укртрансгаз», засновником якої є НАК «Нафтогаз України», повідомила, що реверсні поставки газу зі Словаччини почнуться з 1 вересня.

Як відомо, 13 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив уряду готуватися до відімкнення російського газу з 16 червня. Своєю чергою, російський газовий монополіст «Газпром» 16 червня перевів НАК «Нафтогаз України» на передоплату за газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: