Що влада обіцяє зробити з Майданом?

Читать на русском

З моменту втечі екс-президента України Віктора Януковича минуло майже півроку, проте активісти Майдану, що став символом української Революції не поспішають повертатися до мирного життя.

Більше того, з кожним днем Майдан стає все більше схожий на свого відомого антипода - Антимайдан. 

У зв'язку з цим українська влада вважає, що він повинен припинити своє існування, так як до правоохоронних органів від киян приходить все більше скарг на тимчасових мешканців головної площі країни, пише «Слово і Діло».

Зокрема, генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що «те, що зараз відбувається в центрі Києва і продовжує називати себе «майданом», є прямою дискредитацією справжнього Майдану Гідності». 

ФОТО: Ганна Грабарська

Ярема повідомив, що починаючи з кінця лютого на Майдані Незалежності та прилеглих до нього територіях було скоєно 158 злочинів, серед яких 4 факти заподіяння громадянам тілесних ушкоджень зі смертельним результатом. Нагадаємо, в ніч на 7 липня на столичному Майдані Незалежності відбулася перестрілка, в результаті якої отримали поранення мінімум 4 людини.

З цієї причини Ярема звернувся до керівництва МВС та СБУ з вимогою негайно вжити заходів щодо звільнення центру Києва від осіб, які дискредитують Майдан. Разом з тим генеральний прокурор не виключив варіант силового впливу на «майданівців», якщо активісти, що залишилися, будуть чинити опір органам правопорядку.

Відзначимо, що мер Києва Віталій Кличко, який пообіцяв розібрати барикади на Хрещатику і неодноразово закликав активістів покинути центр міста, вважає силовий розгін «крайнім заходом» рішення цієї проблеми. Більше того, 2 червня Кличко і зовсім заявив, що не допустить розгону Майдану.

Тим часом, як повідомило «Слову і Ділу» джерело в правоохоронних органах, Майдан Незалежності можуть «зачистити» вже в найближчі два дні.

Нагадаємо, «голос Майдану», а нині міністр культури Євген Нищук також вважає, що «Майдану варто зібрати намети і звільнити центр Києва». Подібної думки і знаменитий сотник самооборони Майдану Володимир Парасюк, який 21 лютого публічно поклявся піти на збройний штурм Адміністрації Президента, у разі, якщо Віктор Янукович не буде відправлений у відставку до 10:00 наступного дня. На думку Парасюка, діяльність активістів на Майдані потрібно переформатувати, направивши на боротьбу за майбутнє України, а саме наметове містечко - прибрати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: