Ярема вимагає негайно звільнити зайняті «майданівцями» адмінбудівлі

Читать на русском

Генеральний прокурор України Віталій Ярема ініціює звернення до керівництва МВС і СБУ з вимогою негайно звільнити приміщення в центрі Києва, які зайняли активісти Майдану.

«Вимагаю негайно звільнити захоплені приміщення, оскільки в таких діях є склад злочину, покарання за яке передбачено Кримінальним кодексом України», - заявив на брифінгу Ярема, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

За його словами, «ряджені в камуфляжі» скоюють злочини, захоплюючи адмінбудівлі і здійснюючи адміністративні правопорушення. «Символ революції хочуть перетворити на карикатуру», - сказав він.

В разі, якщо вимога Генпрокуратури не буде виконана, Ярема пообіцяв притягнути винних до кримінальної відповідальності. «Якщо співробітнику міліції буде вчинено опір, це буде вже більш тяжкий злочин», - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, 10 червня колишній голова КМДА Володимир Бондаренко заявив, що прибрати каркас головної ялинки країни на Майдані Незалежності йому заважають активісти, які вдаються до погроз на адресу київської влади. У свою чергу мер Києва і діючий голова столичної міської адміністрації Віталій Кличко заявив, що окремі представники самооборони Майдану погрожували підпалити будівлю Київради.

В активі Віталія Яреми 9 виконаних обіцянок з 61, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 48 обіцянок генерального прокурора. Детальніше з ними можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: