Аваков почав реформування міліції зі Львівщини

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про проведення експерименту з реформування міліції за європейським зразком.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

В оприлюдненому відомством документі йдеться, що в рамках першого етапу проведення експерименту буде здійснено опитування громадської думки щодо роботи правоохоронних органів, анонімне опитування самих працівників міліції, оцінка їхньої професійної придатності, аудит майна всіх підрозділів і т.д.

Після цього в МВС планують оптимізувати структуру управління, обговорити з громадськістю перспективи створення муніципальної міліції, реформувати ДАІ, розробити нову систему оцінки діяльності обласних управлінь міліції тощо. У правоохоронному відомстві обіцяють відзвітувати про проведення експерименту вже в листопаді цього року.

Нагадаємо, 4 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити робочу групу з реформування правоохоронної системи.

На початку березня обіцянку здійснити реформу МВС дав Віталій Ярема, що тоді обіймав посаду першого віце-прем'єра. Нині це зобов'язання Яреми – одне з 61, зафіксованого проектом «Слово і Діло», однак тепер його виконання вочевидь ляже на плечі очільника МВС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: