В реформі правоохоронних органів Яценюк переходить від обіцянок до доручень

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-прем'єру Віталію Яремі очолити робочу групу з реформування правоохоронної системи.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

На засіданні уряду Яценюк заявив, що система правохоронних органів занадто бюрократизована. Він, зокрема, розповів, що нині в Україні діють 23 органи, які здійснюють правоохоронні та правозастосовні функції. «В такій кількості організацій втрачається взагалі людина, на яку повинні всі працювати», – підкреслив голова уряду.

«З нашими європейськими партнерами ми мали розмову про те, що група підтримки України надасть найкращих європейських експертів. Вони дадуть нам можливість концептуально змінити систему, яка повинна бути спрямована на захист людини», – сказав прем'єр.

Яценюк також заявив, що вже обговорив плани реформування системи МВС, прокуратури, СБУ та інших правоохоронних структур з новообраним Президентом Петром Порошенком: «Переконаний, що ми будемо йти разом у частині реформування правоохоронної системи, системи органів прокуратури і судів».

Нагадаємо, 18 березня Арсеній Яценюк заявив, що в Україні з'явиться муніципальна міліція, а згодом пообіцяв створити службу фінансових розслідувань.

Реформувати правоохоронну систему обіцяв свого часу і Віталій Ярема, а Петро Порошенко заявив, що планує не лише змінити правоохоронну систему, але і створити незалежний суд.

В цілому Арсеній Яценюк виконав 70 обіцянок із 282, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Ще з 52 обіцянками нинішній голова уряду не впорався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: