Мохник запевнив, що гроші на реставрацію Бортницької станції аерації є

Читать на русском

Бюрократичні процедури не дають українській стороні виділити гроші на реалізацію плану реконструкції Бортницької станції аерації. 

Про це міністр екології Мохник розповів у ході брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Питання в тому, що кошти наразі є, і вони передбачені державним бюджетом. Проблема в тому, що бюрократичні процедури, які передбачені з усіх цих узгоджень, дещо затягують процес. Хоча, з іншого боку, проект курує віце-прем'єр Володимир Гройсман, і я думаю, що ми будемо апелювати до нього, якщо Мінфін буде затримувати фінансування», – сказав Мохник.

Він нагадав, що уряд Японії вирішив надати уряду України кредит у розмірі 1,1 млрд дол. для реалізації проекту комплексної реконструкції очисних споруд Бортницької станції аерації. Зазначений кредит розрахований на 40 років під 0,1% з можливістю відстрочки платежу на 10 років. «Власне, це дійсно співфінансування японською стороною, яка надала кредит під дуже вигідний відсоток... З української сторони вартість, яку ми маємо докласти – 392 млн грн. Станом на 2014 рік потребується 109 млн грн», – сказав Мохник.

Він пояснив, що на сьогодні робота щодо включення в план заходів з охорони навколишнього середовища в Мінекології проводиться. Ініціатива виділити кошти на реконструкцію на 392 млн грн може бути профінансована не з резервного фонду держбюджету, а з того фонду, який передбачено в Мінекології.

Нагадаємо, 23 квітня віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман заявив, що Кабмін схвалив проект реконструкції Бортницької станції за 10,5 млрд грн. 

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано декілька обіцянок попереднього уряду щодо реконструкції Бортницької станції аерації, естафету виконання яких перейняли Віталій Ярема та Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: