Гройсман виконав свою обіцянку щодо реконструкції Бортницької станції

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман заявив, що Кабмін схвалив проект реконструкції Бортницької станції за 10,5 млрд грн.

«Уряд схвалив проект реконструкції Бортницької станції аерації, проектно-кошторисну документацію, яка передбачає близько 10,5 млрд грн фінансування», – сказав Гройсман, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За його словами, уряд Японії дає кредитні ресурси на цей проект під 0,1% на 40 років. Він також повідомив, що сьогодні є всі можливості ці ресурси ефективно використовувати.

«Кілька років велися лише розмови про цей проект. Але сьогодні вранці була зустріч із представниками японської сторони. І ось перші кроки з реалізації проекту вже зроблені урядом», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Бортницьку станцію аерації (БСА) реконструюють протягом декількох років, а для цього необхідно понад 100 млн грн.

Як відомо, в середині квітня уряд Японії прийняв рішення надати Україні допомогу в розмірі близько $1,5 млрд, в рамках якої буде надано кредит в обсязі $1,1 млрд для модернізації Бортницької станції аерації.

Згідно з рейтингом проекту «Слово і Діло», віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман є найвідповідальнішим представником нового Кабміну. Його рейтинг відповідальності становить 51%. Із 217 зафіксованих обіцянок Володимира Гройсмана політик виконав більше половини – 110.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: