Петренко відзвітував про виконання чергової обіцянки

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко виконав обіцянку, створивши в Мін'юсті департамент, що займається питанням тимчасово окупованих територій та відшкодування збитків за незаконну анексію Криму.

Про це він розповів на брифінгу, відповідаючи на запитання журналіста «Слова і Діла».

«Якщо йдеться про Міністерство юстиції, то так, такий департамент створено», – сказав Петренко.

Він також повідомив, що «в нас є заступник, який закріплений за цим питанням». «Наступного тижня в понеділок-вівторок ми будемо давати проміжний звіт про нашу роботу як у частині тих судів, які зараз ми ведемо, так і в частині інших позасудових процедур, які ми ініціювали щодо стягнення збитків з Росії за порушення низки конвенцій», – повідомив міністр.

Разом з тим голова Мін'юсту зазначив, що сума збитків становить 1 трильйон 180 млрд грн. «На даний момент Україна звернулася до двох великих міжнародних судів з позовом щодо Росії. Ці справи слухаються в ЄСПЛ», – розповів Петренко. При цьому він уточнив, що одна справа охоплює питання про компенсацію збитків за майнові втрати та обмеження права користування на майно, які викликані незаконною окупацією, а друга стосується незаконного викрадення дітей-сиріт за співучастю російської сторони.

Нагадаємо, 14 травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в Мін'юсті буде створено спецпідрозділ, який буде займатися поверненням незаконно виведених активів та відшкодуванням збитків, викликаних незаконною анексією АРК.

Також 17 червня міністр звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з вимогою розслідувати справу, пов'язану з крадіжкою дітей-сиріт Сніжного.

В активі Павла Петренка – 10 виконаних обіцянок із 48, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 37 обіцянок міністра. Які саме, дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: