Петренко поскаржиться на Росію, хоча дітей зі Сніжного й повернули

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко вимагає від ЄСПЛ розслідувати справу, пов'язану з крадіжкою дітей-сиріт зі Сніжного, незважаючи на те, що дітей повернули в Україну в зазначені терміни.

Про це сьогодні Петренко заявив під час зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжніексом.

«Має місце факт фактичного сприяння компетентними органами РФ бойовикам, які викрали українських дітей при перетині кордону. Тому ЄСПЛ продовжить розгляд цієї справи в частині співробітництва Російської Федерації з зазначеними терористами», – цитує Петренка прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Також під час зустрічі сторони обговорили проблеми дотримання прав людини в Автономній республіці Крим та східних регіонах України. У зв'язку з цим Мін'юст провів низку заходів із блокування реєстрів власності й кооперативних прав у деяких населених пунктах.

Також Павло Петренко повідомив, що в органах юстиції на місцях працюють центри надання юридичної допомоги громадянам, які були змушені залишити свої будинки.

Нагадаємо, 12 червня діти-сироти з міста Сніжне Луганської області були вивезені на територію Росії в Ростовську область.

13 червня Павло Петренко звернувся до Європейського суду з прав людини з проханням вжити заходів щодо РФ у разі якщо діти, які були самовільно вивезені бойовиками з міста Сніжне, не повернуться в Україну.

Пізніше уповноважений при президенті РФ з прав дитини Павло Астахов заявив, що Росія готова повернути в Україну викрадених терористами дітей з міста Сніжне Донецької області.

В активі Павла Петренка – 10 виконаних обіцянок з 48, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 37 обіцянок міністра, зокрема, про те, що Україна буде звертатися з позовом у відповідні інстанції щодо збитків, завданих російською військовою окупацією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: