Петренко створить у себе спецпідрозділ щодо повернення кримського «добра»

Читать на русском

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що в Мін'юсті буде створено спецпідрозділ, який буде займатися поверненням незаконно виведених активів та відшкодуванням збитків, викликаних незаконною анексією АРК.

«Мін'юст буде займатися питанням відшкодування збитків, викликаних незаконною анексією української території Російською Федерацією. Оскільки питання повернення викрадених активів та відшкодування збитків безпосередньо між собою пов'язані», - цитує Петренка прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Разом з тим, як наголошується в повідомленні, проблема повернення коштів, присвоєних представниками колишньої української влади - одне з головних завдань, яке зараз стоїть перед правоохоронцями та Мін'юстом.

За словами Петренка, «деякі представники попередньої влади» не тільки мають відношення до подій у Криму, а й здійснюють зараз фінансування сепаратистів на Сході України.

Нагадаємо, 8 квітня 2014 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна завершує підраховувати збитки, завдані російською військовою окупацією Криму, і буде звертатися з позовом у відповідні інстанції. Пізніше міністр повідомив, що збиток України від анексії Криму Росією оцінюється в 950 млрд гривень.

«Слово і Діло» зафіксувало 34 обіцянки Павла Петренка, 8 з яких він на сьогоднішній день вже виконав. 25 обіцянок Петренка поки що знаходяться в процесі реалізації. Які саме - дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: