Путін зізнався, для чого Росія анексувала Крим

Читать на русском

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія анексувала Крим, щоб не допустити приходу військ НАТО.

Про це він сказав на нараді послів і постійних представників Російської Федерації, інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Ми, звичайно, не мали права... не могли допустити, щоб істотно був обмежений наш доступ до акваторії Чорного моря, щоб на кримську землю, в Севастополь, зрештою, а я думаю, досить швидко, прийшли б війська НАТО. Було б кардинально змінено баланс сил у Причорномор'ї», – заявив Путін.

Президент РФ вважає, що «в такому випадку все, за що боролася Росія, починаючи з петрівських часів, було б викреслено».

Путін також заявив, що Захід перетворює планету на «світову казарму» та нав'язує іншим країнам свої принципи. За його словами, Росія буде й надалі енергійно відстоювати права своїх співвітчизників за кордоном, використовуючи для цього весь арсенал наявних засобів.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов назвав президента Російської Федерації Володимира Путіна «трагедією Росії». Своєю чергою, радник Президента Юрій Луценко заявив, що українській владі потрібно створити «антипутінську коаліцію» разом із головними олігархами сходу України.

Як відомо, 16 березня 2014 року в Криму провели так званий референдум про статус АР Крим. За даними самопроголошеної влади півострова, 96,6% виборців, що взяли участь у референдумі про статус Криму, проголосували за входження автономії до складу Росії.

18 березня між Росією і Кримом був підписаний договір про входження республіки Крим до складу Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: