Угода про асоціацію з Євросоюзом підписана

Читать на русском

Україна і Європейський Союз завершили підписання Угоди про асоціацію у повному обсязі, зокрема її економічної частини включно зі створенням зони вільної торгівлі.

Церемонія підписання відбулася в рамках засідання Європейської ради, яке проходить у п'ятницю 27 червня в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

Зокрема, свої підписи під Угодою поставили президент України Петро Порошенко, президент Ради ЄС Герман Ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, а також глави держав і урядів всіх 28 країн-членів Європейського Союзу. Після цього Угода повинна бути ратифікована Україною та всіма країнами Євросоюзу.

Відзначимо, що разом з Україною угоди про асоціацію з ЄС підписали також Молдова і Грузія.

В той же час, перед самим підписанням Президент заявив, що сьогодні, 27 червня, «найважливіший день для України після дня оголошення незалежності». Також для підписання Угоди Порошенко використав ручку, якою екс-президент Віктор Янукович так і не підписав цей документ у Вільнюсі минулого року.

«Я підпишу Угоду про асоціацію, використовуючи цю кулькову ручку, на якій написано «Асоціація ЄС з Україною, Вільнюс, 29 листопада 2013». Тоді це не відбулося, але кулькова ручка залишилася. Ми бачимо, що вона демонструє, що історичні події невідворотні», - сказав Порошенко.

Як відомо, 21 березня 2014 року Україна і Євросоюз підписали першу, політичну частину Угоди про асоціацію. Повна ж Угода передбачає політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з Європейським Союзом.

Тим часом, проект «Слово і Діло» вирішив нагадати, хто з українських політиків обіцяв жителям нашої країни якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: