Чиї єврообіцянки реалізує «ручка в руках» Порошенка?

Читать на русском

Напередодні підписання Україною економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто з політиків обіцяв українцям якнайшвидше підписання даного документа.

Одним з перших, хто пообіцяв українцям світле європейське майбутнє, був екс-президент Віктор Янукович

«Обов'язково підписати» Угоду про асоціацію з ЄС також обіцяв колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов. Однак до моменту самоусунення Януковича від виконання обов'язків Президента України (22 лютого 2014 року) і відставки уряду Азарова-Арбузова дану Угоду так і не було підписано.

Нагадаємо, після того, як 15 жовтня 2013 року колишній уряд вирішив відкласти підписання документа про асоціацію з Євросоюзом, в Києві спалахнули масові акції протесту. У підсумку, мітинги на підтримку інтеграції з ЄС вилилися в Революцію, яка супроводжувалася протистоянням активістів Євромайдану з силовиками.

В свою чергу переговори з Євросоюзом відновив вже уряд Арсенія Яценюка. Зокрема, завдання виконати всі умови для укладення Угоди про асоціацію з ЄС 7 березня поставив перед собою міністр інфраструктури Максим Бурбак.

Цікаво, що більшість обіцянок - 3 - про підписання Угоди належить діючому Президенту України Петру Порошенку. При цьому одну з них йому вдалося виконати, а інші дві можуть отримати статус «виконано» вже сьогодні. Так, виконаною може виявитися обіцянка Порошенка підписати економічну частину Угоди про асоціацію, як тільки ЄС прийме відповідне рішення. 19 червня 2014 він пообіцяв поставити підпис під Угодою 27 червня.

Як відомо, під час інавгурації нинішній глава держави Петро Порошенко заявив, що підпише економічну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом ручкою, якою так і не була підписана Угода Януковичем ще 29 листопада 2013 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: