Бригинець вимагає не пропагувати російську культуру в Печерській Лаврі

Читать на русском

Народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець вимагає від міністра культури Євгена Нищука втрутитись у виставково-екскурсійну діяльність Києво-Печерської Лаври.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Звернувся до міністра культури України з вимогою вжити невідкладних заходів щодо повернення до чесного і об’єктивного наповнення екскурсійної та виставкової програм Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та припинити пропаганду «руського світу», як це було в попередні роки», – написав народний депутат.

За словами Бригинця, до нього звернулися кияни, яких обурив зміст відвіданої ними екскурсії в Києво-Печерському заповіднику. Депутат каже, що, незважаючи на військово-політичну ситуацію, в музейному комплексі тривають заходи з популяризації російської культури.

«А сьогодні, згідно з планами Заповідника, представленими на його офіційному сайті, повинна відкритись експозиція «Сім побіждай» («Цим перемагай»), присвячена 700-річчю Сергія Радонезького, якого росіяни вважають покровителем російської армії», – обурився Бригинець. Він упевнений, що ця виставка мала відкритися до запланованого раніше візиту Патріарха Кирила.

У своєму зверненні до Мінкульту Бригинець також попросив уникати подібних заходів у майбутньому.

Нагадаємо, днями стало відомо про те, що Міністерство культури зробить усе можливе, аби не дозволити Московському Патріарху Кирилу приїхати до України.

Раніше «Слово і Діло» писало про те, що Генеральна прокуратура України відкрила провадження щодо тиску Віктора Януковича та Віталія Захарченка на главу української православної церкви московського патріархату митрополита Володимира.

Олександр Бригинець наразі виконав 2 з 29 зареєстрованих «Словом і Ділом» обіцянок. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: