Мінкульт не пустить Патріарха Кирила до України

Читать на русском

Міністерство культури заявило, що не вітає можливого приїзду Патріарха Руської православної церкви Кирила на синод у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі й не допустить цього.

Таку заяву оприлюднено на сайті Мінкультури, пише «Слово і Діло».

«На цьому синоді УПЦ під тиском зовнішніх сил може бути прийнято рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила ... Запевняю, що Україна в рамках законодавства і законності зробить усе, щоб цей приїзд не був здійснений на будь-яку територію нашої держави, включаючи тимчасово окуповану», – цитує прес-служба відомства керівника Департаменту у справах релігій та національностей Володимира Юшкевича.

Юшкевич уточнив, що візит глави Руської православної церкви може породити хвилю міжконфесійного протистояння, тому можливий лише після припинення агресії Росії й повернення всіх нею захоплених українських територій.

При цьому Юшкевич заявив, що Україна не дозволить політикам втручатися у внутрішнє життя церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, 21 травня Генеральна прокуратура звинуватила екс-президента Віктора Януковича й колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в тиску на українського главу православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: