Махніцький помститься Януковичу за митрополита Володимира

Читать на русском

У Генеральній прокуратурі екс-президента Віктора Януковича та колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка звинувачують у тиску на главу православної церкви московського патріархату митрополита Володимира.

Як стверджують у прокуратурі, Янукович через Захарченка намагався усунути Володимира від управління церквою за те, що той відмовився втручатися в політику. Про це повідомляє «Слово і Діло».

«У ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що митрополит Київський і всієї України Володимир дотримувався позиції невтручання церкви в політику, чим викликав невдоволення колишнього президента України, який бажав заручитися підтримкою УПЦ на виборах у 2015 році», – стверджують у Генеральній прокуратурі.

Після невдалої спроби усунути намісника УПЦ Московського патріархату Янукович віддав наказ ізолювати його особистого помічника митрополита Олександра і таким чином шантажувати Володимира, кажуть у відомстві Махніцього.

Нагадаємо, 13 квітня колишній президент Віктор Янукович, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та колишній генпрокурор України Віктор Пшонка з Росії записали відеозвернення до українців із закликом не підкорятися новій київській владі.

Пізніше Генеральна прокуратура України висунула Януковичу, Захарченку та Якименку звинувачення в тероризмі.

Самого ж президента-втікача та наближених до нього осіб шукають ще з 24 лютого, коли вони покинули межі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: