Україна більше не співпрацюватиме з Росією у військовій сфері

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО в понеділок 16 червня повністю заборонив співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні (16 червня – Ред.) Президент категорично заборонив, і практично з цього дня ми припинили будь-яку співпрацю у сфері військово-промислового комплексу з Російською Федерацією», – поділився Ярема.

При цьому він нагадав, що раніше указом в. о. Президента Олександра Турчинова було припинено співпрацю у військовій сфері стосовно виготовлення та поставок до Росії озброєння. Дозволялася тільки співпраця з виготовлення продукції подвійного призначення, наприклад, двигунів до вертольотів, які можуть бути використані з військовою чи цивільною метою.

Разом з тим на засіданні РНБО Петро Порошенко запропонував припинити вогонь на обмежений період для того, щоб дати можливість терористам і сепаратистам скласти зброю. «Сподіваюся, що нам вдасться зробити все, щоб це прозвучало вже на цьому тижні», – цитує Порошенка прес-служба Президента.

При цьому Глава держави зазначив, що режим припинення вогню може бути встановлений тільки після повернення українськими військовими повного контролю на українсько-російському кордоні.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко в ході першого засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України заявив, що збройне протистояння на Донбасі потрібно припинити до 15 червня.

12 червня керівник Антитерористичного центру Василь Крутов також запевнив, що вже найближчим часом кордон із Росією буде заблоковано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: