Порошенко має намір припинити вогонь на Донбасі до кінця цього тижня

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко в ході першого засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України заявив, що збройне протистояння на Донбасі потрібно припинити вже на цьому тижні.

«Ми повинні на цьому тижні припинити вогонь. Для мене кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним», - цитує Порошенка прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Він підкреслив, що для цього потрібно в першу чергу відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який мешкає на Донбасі, «незалежно від того, які політичні симпатії він має».

Також Порошенко запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для обробки зробленого та координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на сході України.

У той же час він відзначив, що всі сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, які були досягнуті в Нормандії під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 30 травня Петро Порошенко зобов'язався зробити все, щоб більше жоден українець не загинув від рук терористів у зоні АТО. Він також пообіцяв протягом декількох днів надати план мирного врегулювання ситуації в східних областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: