Терористи обстріляли підприємство Тарути

Читать на русском

Озброєні бойовики, що, імовірно, представляють «Горлівський гарнізон» Донецької народної республіки, напали на «Бахмутський аграрний союз», акціонером якого є голова обласної держадміністрації Сергій Тарута.

Нападники обстріляли автомобілі підприємства та винесли з приміщень частину оргтехніки. Усе це відбувалося на очах працівників фірми, однак ніхто не постраждав, передає «Слово і Діло» з посиланням на місцевий сайт Gorlovka.ua.

Погрози відносно донецьких бізнесменів із вуст представників ДНР лунали неодноразово. Нагадаємо, одразу після проголошення «незалежності» так званої Донецької народної республіки, місцеві сепаратисти почали вимагати у бізнесменів регіону сплати податків до бюджету самопроголошеної республіки. Після того, як один із ключових бізнесменів регіону Рінат Ахметов відмовився це робити та оголосив на своїх підприємствах акцію підтримки єдності України, ДНРівці заявили, про «націоналізацію» його підприємств.

Крім того, Тарута вже не вперше зазнає зазіхань на свій бізнес. Наприкінці травня стало відомо про те, що за позовом банку ВТБ на частину майна підприємця, зареєстрованого на Кіпрі, було накладено арешт.

Сергій Тарута очолює Донецьку обласну державну адміністрацію з 2 березня 2014 року. Відтоді він дав 23 обіцянки, зареєстровані системою «Слово і Діло». З них губернатор виконав тільки одну. Яку саме - дивіться у нашому рейтнгу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: