Поки Тарута ніяк не арештує сепаратистів, на Кіпрі заарештували його активи

Читать на русском

За позовом банку ВТБ на Кіпрі була арештована частина активів нинішнього голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути.

Про це пише російське видання «Комерсант», передає «Слово і Діло».

«Ще в 2011 році пан Тарута разом із російським бізнесменом Олександром Катуніним виступили поручителями на $30 млн в рамках договору про кредитування одного із сибірських підприємств. Оскільки кредит не було повернуто, юристи ВТБ спочатку подали на поручителів до російського суду, а потім і до кіпрського. В результаті під арештом опинилися футбольний клуб «Металург» і офшор, на якому була частина акцій «Індустріального союзу Донбасу», – пише газета.

Керівник прес-служби Донецької обласної держадміністрації Ілля Суздалєв із цього приводу жодних конкретних коментарів виданню не дав.

Нагадаємо, системою «Слово і Діло» зафіксовані 23 обіцянки Сергія Тарути, одна з яких була виконана , а три – провалені.

Зокрема, губернатору так і не вдалося стабілізувати ситуацію в Донецькій області, уникнути кривавих заворушень і припинити панування збройних сепаратистів.

Як відомо, 13 травня Тарута заявив про повну безперспективність незалежності самопроголошеної Донецької народної республіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: