Порошенко підпише Угоду про асоціацію з ЄС уже наприкінці червня

Читать на русском

Голова Європейської Ради Герман ван Ромпей назвав кінцевий термін підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Політик висловив упевненість, що це відбудеться не пізніше 27 червня – того самого дня, коли економічну частину Угоди підписуватимуть Грузія та Молдова, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«З Україною ми вже підписали політичну частину, і частину, що залишилася – економічну –підпишемо не пізніше 27 червня», – заявив ван Ромпей.

Нагадаємо, за ініціативи прем'єр-міністра Арсенія Яценюка 21 березня 2014 року Україна підписала політичну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом, після чого ЄС в односторонньому порядку тимчасово скасував імпортні мита для українських товаровиробників.

Якнайшвидше підписання економічної частини Угоди обіцяли Україні й кандидати у президенти Петро Порошенко та Юлія Тимошенко. Зокрема, за словами міністра закордонних справ Андрія Дещиці, Петро Порошенко планував підписати її ще до 27 червня, коли відбудеться саміт країн ЄС. Хоча днем раніше видання The Wall Street Journal поширило інформацію про те, що новообраний український Президент нібито планує відстрочити дату підписанння Угоди про асоціацію.

За тим, чи додасться обіцянка Порошенка про підписання Угоди з ЄС до списку з 13 виконаних зобов'язань політика, що вже зареєстровані системою «Слово і Діло», стежте в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: