Дещиця заявив, що Порошенко не зволікає з асоціацією, а ще й підганяє ЄС

Читать на русском

В. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив про бажання Петра Порошенка підписати економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС якомога швидше.

Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Спочатку планувалося підписання на 27 червня в Брюсселі. Це день, коли було заплановано підписання таких же договорів з Молдовою та Грузією. Але Порошенко  висловив бажання підписати цей документ швидше», - сказав Дещиця.

Він також заявив про необхідність провести консультації з ЄС з приводу можливості підписати документи в найближчі терміни.

Нагадаємо, 28 травня повідомлялося про намір Порошенка перенести дату підписання  основної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом на кілька місяців пізніше. Дану інформацію розповсюдило американське видання The Wall Street Journal.

За їхньою інформацією, Порошенко заявив про такий намір у ході зустрічі з лідерами Європейського Союзу в понеділок. Порошенко нібито попросив «трохи більше часу» у голови Європейської Ради Германа ван Ромпея.

Нагадаємо, у своїй програмі на виборах Президента України Петро Порошенко заявив, що планує якнайшвидше підписати економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС.

21 березня в Брюсселі під час позачергового саміту між Україною, Європейським Союзом та його державами-членами відбулася церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Таким чином Порошенко виконав частину своєї обіцянки.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 63 обіцянки Порошенка. Детальніше про них можна прочитати на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: